Medlemsmøde om ”Sommerens Tekstile oplevelser”

Vi var 19 omkring bordet, og efter Sommervisen, fortalte hver enkel om deres oplevelser.

Generelt var det for mange - lige svært at trække noget frem, måske fordi man altid har projekter i gang. Men det er jo netop dem vi gerne vil høre om

For at tage nørklerierne først, så var der blandt andet blevet: Strikket vanter, som de så ud i 1600 tallet. – Vævet kludetæpper - Vævet billedvæv i Rosengang. - Købt uld på Øland der nu som Klippan får spundet i Riga -  Strikket vaskeklude -  Strikket små bamser (45 stk.) til børn der køres i ambulance. Strikket 3 trøjer! – Vævet 6 viskestykker – Strikket karklude med 3 farver – Samlet og sat tangentvæve op – Hyggestrikket ved vore fredagsmøder-  Vævet 2 af tre duge i dalldrejl – Strikket en ny Isager top og babysko.

Sommerferiens ture rundt i landet kan være mere eller mindre målrettet efter tekstile oplevelser.

Mange nævnte Vævefestivalen på Kattrup Gods dels som besøgende eller aktiv arbejdende. Det er altid spændende at se noget på vævene og flotte færdige produkter! – Et par havde også været på Nekselø.

På Kunstetagerne i Hobro, havde der igen været billedvævsudstilling. - Museet i Køng blev trukket frem med deres gode tekstile udstillinger. – Tekstil museet i Herning - Stege marked, her kommer Susåsvævekreds med ting - Vikingemarked i Roskilde med alle dets aktiviteter - Strikkefestivallen på Birkendegårds haver - Hørvævsmuseet på Fyn og Ladbyskibet, hvor broderiet er hængt op. - Øregaards museet i Hellerup med udstillingen ”Mærkbart” som kan nås og ses inden d. 10 sep. eventuelt sammen med Lyngby-Virum vævekredsudstilling d. 1-3. september på Lyngby Hovedgade 24.

Så var det tid til kaffe og kage, som Lone var så sød at have bagt.

Herefter blev der givet forslag til temaer til vores udstilling i 2018, og fordelene ved evt. at blive inde i byen, frem for på Stenhusbakken.

Mange udtrykte fornøjelse ved at komme her om fredagen for at væve eller strikke sammen.

Lone fortalte om efterårsprogrammet og Kirsten fremlagde også turforslag onsdag d. 11. 10. til København, for at se Mini Tekstiler og rundvisning på Davids samlingen.

Aftensangen blev sunget, og vi tog hjem med følelsen af, at en spændende efterårs sæson var gået i gang.

Inger

Sommerafslutning den 23. maj 2017

Solen havde skinnet hele dagen. 

Flaget var hejst, teltet rejst og bordene pyntet med blomster og lys.

Nu kunne gæsterne bare komme og det gjorde de. Med madkurve og smukke ting til salg/bytte og giv væk. 

Dejligt med så fin opbakning fra vores medlemmer.

Efter velkomstdrink og udpakning af de medbragte ting startede vi med en sang og Lone fortalte om aftenens forløb.

Snakken gik lystigt over maden, og så var det ellers tid til at se, prøve og beundre alle de forskellige ting og få handlet.

Der blev dog også lige tid til at drikke kaffe og te, samt smage de forskellige kager, inden vi sluttede af med endnu en sang.

Mange gav udtryk for, at det havde været en hyggelig aften, man måske skulle indføre som en fast tradition.

En stor tak til Lone og Leif for deres gæstfrihed og det store arbejde med at sætte telt op i haven med borde og stole til 21 glade mennesker.

Læs billeder fra dagen her: Sommerfest 2017

Kursus i løbbinding 25. og 26. marts 2017

Lørdag d. 25. marts og søndag d. 26. marts 2017 kl. 9.00 – 15.00.

Vores nye lokaler på Stenhusbakken blev indviet som kursussted med dette kursus. Og hvor var det dejligt! Der var masser af plads – både til en inspirationsudstilling med Anne Birgittes flotte krukker, til materiale i lange baner (bogstavelig talt!) og til at vi alle 13 deltagere kunne sidde med god plads til store armbevægelser, opskrifter og garn.

Efter en kort introduktion gik vi hver især i gang med at samle materiale til en krukke. ”Opskriften” havde vi selv lavet i form af et billede (”postkort”) vi i forvejen havde sendt til Anne Birgitte. Med et billedbehandlingsprogram havde Anne Birgitte forvandlet det til et billede med en masse firkanter i netop de farver der indgik i postkortet, og en linje blev udvalgt til mønster. Det lykkedes os faktisk i løbet af weekenden at få omsat billedet til en krukke, skål eller fad med netop de farver, der var på vores billede, og vi kunne således slutte kurset med en udstilling med de flotte resultater.

Næsten al slags snor/garn kan bruges. Anne Birgitte havde medbragt et stort udvalg hør, sisal, jute, bomuld, papir m.m. i forskellige tykkelser og et væld af farver.

Jeg tror de fleste af os fik mod på at prøve igen. Med Anne Birgittes rolige og professionelle hjælp fandt vi jo ud af, at det faktisk ikke er så svært som det ser ud at binde en sig en dekorativ brugsgenstand!

Agnete Seidelin

Se billeder fra kurset: http://www.tekstilkreds.dk/432395749 

Forårstur til Kirsten Opfeldt - og kunst i Kr. Saaby Kirke d. 25. marts 2017

10 medlemmer fra foreningen havde en skøn tur.

Hos Kirsten Opfeldt var der udstilling af 35 kursisters vævede ting, loppemarked og rabat i butikken, og ca 15 - 20 elever arbejdede ved vævene..
 
Efter at have set - og handlet -, kørte vi til Kirke Saaby Kirke, hvor Charlotte Hjelholt og Karen Margrethe Johnsen viste os rundt og fortalte om udstillingen ”Mellem Lys og Skygge.” 
Udstillingen består af unikaværker samt lysinstallationer af stof, relieffer, metal, spejle, lærred. 
Vi fik mulighed for at opleve de mange værker, nogen i samspil med det forunderlige landskab på kirkens loftrum, og hørte hvilke tanker kunstnerne har arbejdet med indenfor krydsfeltet lys og skygge.
 
Afslutningsvis så vi Charlottes og Karen-Margrethes billeder i den gamle skole, hvor vi blev budt på kaffe. En rigtig fin dag!
/Annette

Foredrag med Lotte Dandanell 14. marts 2017

 

Tirsdag den 14/3-2017 mødte vi Lotte Dandanell i døren med sin rejsekuffert ”Olsens Bandens kostumer” på Holbæk bibliotek, hvor foredraget skulle foregå.

Vi må nok sige det blev en festlig aften med prøver/kostumer m.m. der var med og hvor Lotte første os gennem hendes barndom, ungdom i Havnsø og senere det store byliv hvor hendes liv fortsatte inden for filmens verden med opbygning/rejser/syning af kostumer m.m.

En helt fantastisk aften.

/Lone Petersen

Generalforsamlingen 14.2.2017 med efterfølgende foredrag..

En brødpose af gammelt broderi.. Ja, hvorfor ikke..

Referat fra generalforsamlingen - og efterfølgende foredrag.. Omtale bringes senere.

 

Billederne viser Mai-Britt Eschners finurlige og fantastiske tekstile genbrugsting...

Se billeder: http://www.tekstilkreds.dk/432395747 

Maskinstrikning - weekendkursus 21.og 22. januar 2017 - fortsætterkursus

Vibekes flotte tørklæde..

Efter aftale med sidste års strikkehold og Susanne Rishede kom vi denne weekend videre i vores strikkearbejde individuelt.

Det var måske dobbeltjaquard, kanter eller noget helt tredje - mere herom senere..

Se billede fra kurset: http://www.tekstilkreds.dk/432395745 

Kursus i perlestrikning 17. Januar 2017

Medlemsaften d. 17. januar 2017 - Perlestrik med Marianne Hammer

Vi var 12 strikkeglade damer der mødtes til et minikursus i perlestrikning. Marianne gav en lille historisk gennemgang af perlestrikningens udvikling. Strik med perler var meget populær i det 18. og begyndelsen af det 19. århundrede. Det resulterede i de mest fuldkomne arbejder med mønstre og farver så naturtro at de lignede små malerier. De fornemste eksempler fra denne periode er de perletasker der blev lavet i Wien.
Perlestrikning blev moderne over hele verden. Huer, halstørklæder, tøj og blonder blev nu udført i perlestrikning.

De sidste ca. 150 år har håndledsvarmere med perlemønster været brugt som en del af den vestgrønlandske kvindefestdragt, men med tiden er det blevet almindeligt også at bruge dem til hverdag.

Marianne havde medbragt materialer, så vi kunne lave en lille ”prøveklud”, og blive kendt med teknikken. Perler i det rigtige antal til det planlagte arbejde skal først trækkes på garnet (f.eks. sokkegarn) med en speciel ”nål”. Herefter strikkes fast med pinde nr. 2, så de små perler bliver på forsiden og ikke smutter om på bagsiden, hvor de jo ikke ses i mønsteret.

Vi kunne købe materialer til håndledsvarmere og få hjælp til at komme i gang. Der var mange mønstre og farver at vælge imellem, så det kunne tage nogen tid at bestemme sig! De fleste kom godt i gang med strikningen. Det kan blive spændende at se resultaterne!


Tak for en hyggelig og interessant aften!
/Agnete Seidelin

 

 

Billeder: http://www.tekstilkreds.dk/432395746 

 

Kursus i billedvævning 7. og 8. januar 2017

På opfordring lavede vi igen et week-end kursus med Elise Nygaard som underviser og god inspiration.
 

Der var 10 tilmeldt kurset, også en gæst. Der var ”almindelige” vævere, som fik nogle gode værktøjer og indblik i billedvævningen.
Vi startede lørdag kl. 9 med kaffe, brød og ost, mens Elise viste egne værker, med forskellige teknikker, og forklarede ud derfra.
Der var et helt bord med garn, både til trend og islæt, så vi vejede og skrev små sedler med det indsamlede.
Derefter blev der stille, og arbejdet kunne starte med fuld koncentration.
Ja, det var vanskeligt at få stoppet og holde frokost, men der blev opfordret til at gå lidt rundt og se, hvad de øvrige havde lavet og på den måde få rørt sig og strakt arme og ben.
Vi havde et par gode og lærerige dage, hvor der også var tid til en god snak ind imellem.
mvh Hanne Christoffersen

 
Se billeder fra kurset: http://www.tekstilkreds.dk/432395744