Håndarbejdets dag

Vestsjællands tekstil- og vævekreds 

markerer i år ”Håndarbejdets dag”
onsdag d. 2. november 2022 kl. 19.00 – 21.30
i Caféen på Stenhusbakken, Stenhusvej 21, 4300 Holbæk  

Trine Eger Nielsen, fortæller om sine oplevelser med:

JORDEN RUNDT MED MINE STRIKKEPINDE.

En skøn og livsbekræftende fortælling om at få drømme og virkelighed til at passe sammen.
Om uld, kærlighed, strik og passion. I vinteren 2018 og 2019 kørte Trine rundt på New Zealand. Her købte hun en masse fantastisk uldgarn, designede, strikkede, skrev og strikkede igen. Det hele er samlet i en bog med opskrifter og gode historier. I foråret 2022 rejste hun på samme måde i Irland og en ny bog er på vej.

Til Trines foredrag kan du høre om rejserne, om at tage store beslutninger, om at følge sine drømme og om en masse fantastiske oplevelser og erfaringer med uld, strik, mennesker og natur.
Og så kan du se og røre ved alt det lækre strik og skønne garn og så er der naturligvis en masse dejlige billeder med fra både New Zealand og Irland.

Alle er velkommen!
Pris: medlemmer 50 kr., andre 90 kr.,
der betales ved indgangen.
Der vil være kaffe m. frugt / kage.

Udstillinger i montrene på bibliotekerne

Har du mulighed for det, så kig ind på det lokale bibliotek og se de fine udstillinger af medlemmernes arbejder i montrerne hvor de reklamerer for Håndarbejdets dag – og Vestsjællands tekstil- og vævekreds!

Besøg af håndarbejdsgruppen fra Holbæk museum

Fra museets håndarbejdsgruppe deltog:
Minna Kragelund, Kirsten Emiland, Agnethe Nygaard og Wini Maj Bjørneboe Olsen.

De 4 gæster fra museet og 20 medlemmer fra vores kreds havde en fantastisk aften, hvor vi så på gamle broderier og andre håndarbejder. Vi fik fortalt og vist eksempler på nogle af de over 6000 registrerede produkter, som museet har i deres gemmer. Bl.a. havde de medbragt guldbroderede nakkestykker til huer fra Hedeboegnen, en samling fra håndarbejdsinspektør Gudrun Hansen (1911 – 1997) med eksempler på skole-håndarbejder (grøn gymnastikdragt, forklæder og masser af små og store prøver), samt nogle meget smukke broderier fra Lyø. Mange af aftenens deltagere havde medbragt håndarbejder fra egne gemmer – broderede billeder, duge, sengetøj og meget andet, som også blev studeret med stor interesse og fik en specialist-forklaring med om alder, anvendelse, materialer m.m.

Her er nogle af deltagernes bemærkninger til aftenen:
- Super spændende aften, godt belyst omkring alder og art.
- Fantastisk at se alle de forskellige tekstiler. Super spændende.
- Skønt at se alt det skønne håndarbejde. Stor ros til Holbæk museum.
- Inspirerende oplæg fra museet.
- Spændende kasse med Lyø-broderier.
- Det er helt vildt hvad der kunne ses af forskellige ting. Et godt initiativ at få det serveret på denne måde.
- Hvad gemmer du i skuffen? – Fine broderier!
- Super flot fremmøde.

Alt i alt en fantastisk spændende aften! Stor tak til gæsterne fra museet, og til alle fremmødte, der bidrog til endnu en vellykket medlemsaften!

Udflugt til Lolland

Torsdag d. 13.10. mødtes en flok forventningsfulde kvinder – og en enkelt mand – ved Stenhusbakken.

Målet var Maribo, men på vej dertil aflagde vi besøg hos et af vore medlemmer, Lotte Neupart, der sammen med sin datter Cecilie har åbnet et ”vævehus” lidt uden for Næstved i et gammelt mejeri.

De forhandler Øxabäk væve og vævetilbehør, samt vævegarn. Jeg var især tiltrukket af noget vævegarn i 4 forskellige blå nuancer, spundet af gamle cowboybukser.

Hos Lotte fik vi kaffe/the og medbragte boller.

Så gik turen videre over Farøbroerne til Maribo Craft Days, som finder sted hvert år på denne tid.

Vi blev undervejs i bussen udstyret med en liste over udstillingssteder (ca. 25) samt et kort over Maribo med numre på stederne.

Bussen satte os af foran Brugsen, hvor Lollands væveforening holdt til. De delte lokale med en gruppe, der fremstiller puttetæpper til børnene på Julemærkehjemmene. Tæpperne har et patchwork motiv på ensfarvet baggrund, og hvert barn får ét i afskedsgave, til at putte sig i, når man trænger til et knus.

Derfra dryssede vi videre i små grupper henad den flagsmykkede hovedgade og gik ind de steder, hvor der var udstilling. Det var vævede, strikkede og patchwork ting og meget dejligt stof, garn og andet tilbehør til håndarbejde.

Alle vegne sad der glade damer, der arbejdede og bød på kaffe og småkager

Vi endte på torvet, hvor der var telte med kunsthåndværk og en stand, hvor en mand med motorsav og høreværn skar flotte skulpturer ud.

Selv i Domkirken var der udstilling, men den fik jeg desværre ikke set, fordi der var begravelse.

I cafeen på Torvet fik nogle af os en sidste kop kaffe, andre ”rigtig” frokost.

Bussen samlede os op ved Torvet kl. 15, og 5 minutter før var det begyndt at regne!

Jeg sov godt i bussen på vej hjem.

En dejlig og begivenhedsrig tur! Mange tak til arrangørerne.

 

Karin Mørtz

Fredagsåbent

Fredagsåbent værksted på Stenhusbakken starter igen fredag den 19. august kl. 10:00.

Sommerafslutning

D. 18. maj kl. 18.00 holder vi sommerafslutning med fællesspisning (medbring selv mad og drikke), og køb/salg/bytte af medlemmernes materialer og færdige produkter.

Upcycling af læder

Onsdag d 6. april havde vi besøg af Astrid fra Bakano. Astrid og hendes mand, Will, har en virksomhed der beskæftiger sig med upcycling af læder = genbrug af læder. De laver tasker, punge, veste og mange andre ting af det læder som de samler ind. Det er gammelt læder fra stole, sofaer og feks jakker. Vi havde mulighed for at lave 2 punge. En pranger pung og en pung med rum.

Efter en kort instruktion skulle vi vælge vores læder og optegne mønster ud fra skabeloner som Astrid havde med. Prangerpungen gik vist nemt for de fleste. Vi fik straks større udfordringer da vi skulle i gang med pungen med rum der bestod af 4 dele der skulle nittes sammen og have låse på. Der var ikke nogen der blev færdige, da der var udfordringer med værktøj der var til rådighed til de forskellige knaplåse.  Gav mulighed for at vi måtte komme ned på hendes værksted og få hjælp til at få pungene lavet færdige.

I min optik, et noget presset program og ikke godt nok forberedt fra Astrid`s side af. Men det er jo altid hyggeligt at mødes og få udvidet ens kreative områder. Så tak for endnu en dejlig medlemsaften.

 

Mvh Anette Zilstorff

Vi er på Facebook

Er du klar over, at vi også er på Facebook?

 

Klik her for at komme til gruppen. Hvis du ikke allerede er medlem, kan du på Facebook klikke på knappen 'Bliv medlem af gruppen'.

Stenhusbakken i Holbæk åben hver fredag kl. 10-15.

Vi starter op på Stenhusbakken den 18. september 2020.

 

Stenhusbakken i Holbæk holder åbent hver fredag kl. 10-15, hvis ikke andet er oplyst her på hjemmesiden eller på facebook  

Her væver, strikker og syr vi og deler inspiration med hinanden. 
 

Adressen er Stenhusvej 21, 4300 Holbæk Se kort her: http://www.tekstilkreds.dk/56111950

Ved spørgsmål kan der ringes til Gurli Olsen på tlf 28 51 46 08.

 Se mere om Stenhusbakken og adresse her Stenhusbakken