Foredrag om silke v. Rie Koustrup & Ole Zethner d 7. feb. kl. 19-21.30

Rie Koustrup og hendes mand Ole Zethner kommer og fortæller om silkens næsten 5000-årige historie og om, hvordan man bruger kokoner fra silkesommerfugle til fremstilling af silketråd.

Rie fortæller om, hvordan hun gennem de sidste 10 år har fået en mindre silkefremstilling i gang derhjemme og på Kalundborg Museum ved at dyrke morbærtræer og fodre silkelarver med morbærblade.

Ole og Rie vil medbringe eksempler på produkter fremstillet af silke – både den velkendte morbærsilke, men også silke af tre andre silkesommerfugle (Tussah, Eri og Muga) samt vise billeder fra deres ”silkeeventyrrejser” blandt silkedyrkere og vævere i Indien og andre steder i verden.

Deres første bog ”Silkens Veje” fra 2007 samt 3 andre bøger om silke i Afrika og Asien vil være til salg. Ligeledes vil der være mulighed for at købe smukke sjaler, lagner og andet.

Tid og sted: onsdag den 7. feb. 2018, kl. 19 – 21.30 på ”Stenhusbakken”, Stenhusvej 21, 4300 Holbæk.

Pris: 50,-/85,- for medlemmer og/ikke medlemmer. Vores bidrag går til at støtte en skole i Burkina Faso i Afrika.

Medbring selv: kaffe/te

Tilmelding: senest fredag d. 2. februar til Agnete Seidelin på e-mail: agnete.seidelin@gmail.com  eller telefon: 42248015

Strikkemaskinekursus i ægte vævestrik d 10-11. feb. kl. 9.30-16.00

Så mødes vi igen til en strikkeweekend i Holbæk, denne gang med vævestrik, den ægte! Det bliver jeg nødt til at skrive i dag, da betegnelsen i strikkeverdenen i de seneste år bliver brugt på overspringsbindingen, også kaldt slip/skip/gennemløb, mange navne, men sgu ikke vævestrik

Vi skal arbejde med vævestrik i tynde og tykke garner, vævstrik i hvilestilling - vævestrik med løft - trådblonde med væv - hulstrik med væv. En dejlig teknik, som giver en god bredde på maskinen.

Teknikkerne vil blive gennemgået, og så er det bare at vælge ud fra ens egen lyst. Kan man strikke på sin strikkemaskine, så kan man også vævestrikke.

Det jo ikke fordi, I ikke har strikket vævestrik før, tanken med kurset var måske også, at I skulle strikke noget færdigt, nogen af jer! Hvis det er tilfældet, så kræver det planlægning fra jeres side: Hvilket garn skal der strikkes medHvilke garner skal der væves med?

 

Du skal medbringe:

  • Brother strikkemaskine, enkeltapparatet
  • Hulmaskinen
  • Garner
  • Tomme hulkort - jeg skal nok ha’ nogle brugbare med. 
  • Nedtræk, dimser og dutter.
  • Papir og blyant 

Jeg medbringer

  • et kompendium, som koster 25 kroner. 
  • Jeg medbringer også, hvad jeg har af brugbare garner. 

Underviser

  • Susanne Rishede

 

Tid:     lørdag d. 10/02 og søndag d.11/02 2018

           begge dage fra kl. 9.30 til kl. 16.00 

Pris:    450 kr. for kursus, kompendium og materialer ved 8 deltagere.

           575 kr. for ikke medlemmer.

           (max. 8 deltagere - betaling på kurset) 

Sted:  Stenhusbakken, Stenhusvej 21, 4300 Holbæk (bemærk ny adresse!)

 

Tilmelding: senest d.15/1 2018 til Elise Nygaard, tlf. 30340466 mail: elisenygaard@dalany.dk