Foredrag og Kursus m. Vivian Høxbro

Disse dage stod helt i strikningens tegn! Vivian Høxbro er helt sikkert kendt af alle strikkeglade personer! Gennem flere årtier har hun udgivet spændende bøger om forskellige strikketeknikker med masser af opskrifter på flotte produkter. F.eks. dominostrik og skyggestrik som rigtig mange har glædet sig med at strikke.

Nu er Vivian pensionist og har droslet lidt ned på aktiviteterne, men hun ville heldigvis gerne komme og fortælle i Holbæk om strikning og især stjernemønstre, som hun nu er aktuel med i en ny bog: ”Danske Stjernetrøjer”

Vivian fortalte de 52 fremmødte om hvordan hun på besøg i mange lande i norden og de Baltiske lande har set trøjer med stjernemotiver, og hvordan hun efter at være flyttet til Falster, er blevet opmærksom på de fine striktrøjer, der er samlet på de lokale museer. ”Nattrøjerne”, som de blev kaldt, var en del af den traditionelle kvindedragt. Ikke kun til brug om natten, men hele dagen under den øvrige beklædning. Trøjerne er ikke udstillet og er ikke tilgængelige for hvem som helst, men det lykkedes Vivian at få en aftale med det lokale museum om at låne en trøje om ugen, indtil hun havde haft lejlighed til at undersøge alle. Alle de danske nattrøjer er ensfarvede og næsten alle med stjernemotiver i ret- og vrangmasker. De særlig fine har en halsbort af silkebånd.
Vivian tegnede mønstrene af, og ud over at få en helt unik dokumentation af en gammel strikketradition, har hun brugt mønstrene som inspiration til moderne trøjer. Til foredraget havde hun medbragt en masse trøjer med disse stjernemotiver. Alle ensfarvede i flotte farver og nu beregnet til almindeligt brug, og ikke til at blive gemt som undertøj!

På kurset fredag viste Vivian igen trøjerne frem, og fortalte om teknikken med ”vandrende masker” der indgår i de fleste mønstre. Det ser nemt ud, men det krævede megen koncentration hos de 17 deltagere at nå at få strikket en prøve med stjerne!

Det var 3 meget hyggelige og lærerige timer, hvor Vivian ud over at hjælpe med kunsten at stikke vandrende og vandrette masker, også fortalte om sit lange liv med strikning, og om de mange oplevelser det har givet hende.

Vi fik et lille hæfte med hjem med opskrifter på flere stjerner, som man kan hygge sig med at strikke og evt. bruge i kommende trøjer!

/Agnete Seidelin

 

Se billeder fra weekenden her: Vivian Høxbro

Workshop i Tunesisk hækling

Vi havde nogle gode timer, hvor vi lærte at hækle ret, skrifte farve, hækle rundt, hækle trekanter som til Pernille Cordes runde pude i hendes første bog. 4 timer gik virkelig hurtigt og pludselig skulle der afregnes, af hæklenåle, med vire, eller med krog i begge ender, eller dem der havde købt englegarn, som var superblødt og lækkert.

Pernille var en god underviser, der gav sig tid til at vise og forklare det vi ikke lige forstod, og selv de 2 piger fra Egtved, der var kørt til Holbæk for at deltage, var glade da de kørte hjem.

/Hanne.

 

Se billeder fra workshoppen her: Tunesisk hækling

Arbejdsgruppen i strik - den sidste onsdag i måneden.

Hver den sidste onsdag i måneden mødes strikkegruppen og inspirer og hygger sig sammen.

Ingen undtagelse var her den sidste onsdag i oktober. Denne gang var det bare lidt anderledes, for nogen fra gruppen havde set en fra en fredagsstrikkegruppe, som strikker en speciel hæl.

Den hed: FATTIGMANDSHÆL-BONDEHÆL.

Det så spændende ud og meget lettere end en normal hæl, og vi spurgte derfor Grete Nielsen, om hun evt. ville komme og vise os denne teknik. Det blev rigtig inspirerende, da det viste sig af ingen i forvejen kendte den, og denne dag gik vil alle hjem med en ny ide.

Skulle du side og måske vil være med i gruppen gå da ind på hjemmesiden og se hvem du henvender dig til. (Gruppen er stadig åben for medlemmer).

http://www.tekstilkreds.dk/432395739

Lone Petersen

Mødelokalet på Stenhusbakken

Hvis ikke andet er nævnt her på hjemmesiden er der åbent hver fredag kl. 10-15.

Adressen er Stenhusvej 21, 4300 Holbæk Se på kort: http://www.tekstilkreds.dk/56111950

Ved spørgsmål kan der ringes til Lone på tlf. 24854975.

 

Se billeder fra Stenhusbakken her:  Stenhusbakken

Annoncer